В съвременната култура на инфлуенсъри и социални мрежи да посетим дадено

...
В съвременната култура на инфлуенсъри и социални мрежи да посетим дадено
Коментари Харесай

Защо магазин в Барселона таксува туристи за селфи

В актуалната просвета на инфлуенсъри и обществени мрежи да посетим обещано място или обект единствено и единствено да си създадем фотография (без безусловно да разгледаме мястото или да пазаруваме) се е трансформирало в нещо напълно всекидневно.
 10-те най-натоварени летни атракции в Европа (които е по-добре да избегнем)
10 места в Европа, където да не вървим през лятото

Които по-добре да избегнем

Един от най-емблематичните магазини за търговия на дребно в Барселона обаче е решил да се опълчи на наклонността. Queviures Múrria отваря порти в далечната 1898 година, а архитектурата му, непокътната и до през днешния ден, е в присъщия каталунски модернизъм или арт нуво - придвижване в изкуството и литературата в Испания от края на XIX век.

Първоначално магазинът, ситуиран в квартал Eixample, работи като пекарна за кафе и вафли, до момента в който през днешния ден продава вино, сирене, шунка и десетки други хранителни артикули от висок клас. Той към момента може да се похвали с истинския плот, мебели от махагон и остарял часовник. Както и със старомодни плакати от 1920 година и исторически реклами на Anís de Mono - сладостен испански анасонов ликьор и Codorniu - най-старата кава в Испания.

Ето за какво магазинът непрекъснато притегля. Но не с цел да си закупят нещо, а просто да си създадат селфи от историческото място. Но притежателите и личният състав напълно не са удовлетворени от обстоятелството. И стигат до извънредно решение. Окачват любопитна табела, която гласи: " Пет евро за всеки, който желае просто да прегледа, благодаря. "

Всъщност, жестът на притежателите на остарелия магазин в Барселона е още един знак, че градът се опълчва на ордите туристи, които блокират най-популярните през цялото лято. В предходни години стачкуващи нееднократно са поставяли табели с крайни надписи от рода на " Туристите да се прибират вкъщи " и даже един път британци са нападнати в рейс от радикална лява група.

Тони Мерино, шеф на Queviures Múrria, въпреки всичко прецизира, че до момента никой не е таксуван пет евро. Но е реалност, че след слагането на табелата, броят на хората, които идват в заведението, просто с цел да прегледат, е намалял фрапантно. Знакът, основан на смешка, се оказва добра концепция да обезсърчи тези, които не се интересуват от това какво се предлага в магазина и в същото време покачва продажбите - защото туристите, които стопират за фотография в този момент са по-съобразителни и постоянно закупуват нещо.
 Най-високо и най-ниско оценените туристически атракции в света - съгласно феновете на пътешествията
Най-високо и най-ниско оценените туристически атракции на света

Според феновете на пътешествията

Барселона има непрекъснато население от към 1.6 милиона души. Миналата година обаче цели 28 милиона са посетили каталунската столица. В разгара на туристическия сезон междинната плътност на туристите е била 3854 души на квадратен километър, а в центъра на града е достигнала 21 861 - съгласно според скорошно изследване. То открива и, че макар дългите опашки и огромния брой гости, туристите въпреки всичко биха предложили на свои близки и познати да посетят Барселона, написа iNews.uk.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР